Welk instapbad kiezen?

Instapbaden of inloopbaden zijn er tegenwoordig bij zeer veel aanbieders.

Er zijn veel modellen en de (lage) prijzen en tijdelijke aanbiedingen vliegen u om de oren…

Wij hebben liever dat u in alle rust een weloverwogen keuze maakt voor het instapbad wat het beste bij u past. We proberen keuzes makkelijker te maken en bieden daarom een beperkt aantal, maar wel bijzondere instapbaden aan.

Belangrijkste startvraag bij de keuze van een instapbad

De belangrijkste vraag is altijd:

Welke ruimte/lengte heeft u in de badkamer beschikbaar ?

Als de ruimte zeer beperkt is, dan is een zitbad vaak de beste keuze.

Een zitbad is meestal maximaal 120 cm lang en ca. 80 cm breed. De instapbaden zijn al gauw minimaal 170 cm lang. Dat kan soms net te lang zijn voor een wat kleinere badkamer…

Ons zitbad, type Vide, met speciale vouwdeur is dan een zeer fraaie oplossing. Dankzij de unieke deur is er voldoende ruimte om in en uit het bad te komen. Het deurtje vouwt naar binnen open en komt ook bij het openen niet tegen uw knieën aan.

Instapbad met vouw deur
Instapbad met vouw deur, prijsrange € 5.000 – € 9.000

Wanneer u toch meer ruimte/lengte beschikbaar heeft in uw badkamer bijvoorbeeld minimaal 170 cm, dan kan een instap-ligbad gewenst zijn. Onze meest verkochte model tegenwoordig is het inloopbad met speciale douche-hoek.

Deze baden hebben een L of P vorm waardoor er extra ruimte is om bijvoorbeeld staand te douchen in bad. Dit type baden zijn niet de goedkoopste. Maar ze zijn zeer fraai en bieden 2 functies; een normaal ligbad en een douche. Met extra veiligheid dankzij het deurtje met lage instap !

Douchebad, instapbad rond ontwerp met deur
L-vorm of P-vorm inloopbad met douche. Prijsrange € 4.000 – € 8.000

Nog meer veiligheid bij zitbaden

Wanneer het op oudere leeftijd lastiger wordt om op de badbodem te gaan liggen en daarna weer helemaal overeind te komen, is een verhoogd ligbad de beste optie.

instapbad met deur
Verhoogd ligbad met grote deur, prijsrange € 5.000 – € 9.000

Het grote voordeel van het verhoogde bad is dat men er eenvoudig in kan gaan zitten. U hoeft dus niet door de knieën om op de bodem van het bad te gaan liggen.

Bij het uitstappen hoeft men dus ook niet eerst omhoog te komen (gaan staan) om uit bad te lopen. Daardoor is dit bad zeer veilig in gebruik.

Hoewel dit bad erg compact is (160 cm) kan men er toch met gestrekte benen languit in liggen. Het bad is ook nog eens behoorlijk diep waardoor men onder water ligt.

Het kwaliteitsniveau van onze fabrikanten uit o.a. Zweden, Engeland en Duitsland is hoog; ze zijn allemaal betrouwbaar en stabiel. U kunt bij ons kiezen om het bad zelf te laten installeren (door uw eigen aannemer of installateur), maar uiteraard kunnen wij ook het bad komen plaatsen.

Voor vragen over de verschillende mogelijkheden en prijzen van onze instapbaden en inloopbaden, neem vrijblijvend contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *